BACKSTAGE

at James & Perra Studios

Atelier Torbjörn Tillander är ett litet finskt lyxföretag. En gång per år gör vi en storsatsning för att producera fram reklamer som håller en hög internationell standard. Ofta för jakten på den perfekta helheten oss utomlands, tur är väl det att vägen inte alltid behöver vara lång. I år fann vi eldsjälar och skönhet precis bakom hörnet, i Sverige. 

En endaste dag på studion resulterade i ett flertal vackra bilder. Detta tack vare ett grundligt förarbete och ett tätt samarbete visionärer emellan. Tina Tillander, Jenny Tillander och Hanna Niemenmaa representerade Atelier Torbjörn Tillander i helheten, på Södermalm mötte de upp resten av fotograferingsteamet. 

Kampanjen fick namnet Sun Shadows. En visuell historia om ljus, skuggor och mötet mellan dessa i ett gammalt, stämningsfullt rum i Italien.

Kanske befinner vi oss vid kanten av ett livligt torg, inne i ett mörkt rum dit solens strålar når genom det öppna fönstret. Ett lugn inne i rummet står i kontrast till ljuden utanför. Modellen badar i ljus, men bakgrunden är dramatiskt mörk. 

Temat för fotograferingen har framarbetats utav den Stockholmsbaserade reklambyrån CFA projects. I förarbetet till den nya kampanjen valde Tina, Jenny och Hanna mellan fem olika alternativ, men Sun Shadows drog i slutändan det längsta strået. 

 

Utmaningen i kontrasten mellan det mörka och ljusa, det mjuka och hårda, krävde en modell med exakt rätt utseende och utstrålning. Hon hittades i New York. 

Den mystiska kvinnan på bilderna är britten Jeannae Quisenberry- som förutom modell även är solist i elektrobandet ERIE. 

Våra nya kampanjbilder finns att beskåda under hösten bland annat i Gloria och Forbes. Genom att följa oss på sociala medier, Instagram och Facebook, försäkrar du dig dessutom om att alltid vara uppdaterad beträffande det nyaste nya!

 

Planering: Catt & Marcus Söder

Producent: Anna-Sofia Skog

Fotograf: Philip Messman

Location: James & Perra Studios